Anette Harbo

Fotograf: Anette Åberg

Danska Anette Harbo är född och uppvuxen på Jylland i Danmark. Hon älskar att vara entreprenör och kreativ och är kvinnan med många idéer, därav firmanamnet AH-idéer som startades 1989. Idéerna har varit flera, som inredning, gardinsömnad och en butik i Lomma som specialiserade sig på dukning. Hon skildes lyckligt från sin man efter 28 år och köpte då ett stort hus där hon hyrde ut rum till Alnarpsstudenter och pendlare, med benämningen AH-Andra Hem.

Flytten till Österlen gick 2006 och gav en ny inriktning på AH-idéer. Stefan kom in i hennes liv och byggde små stugor med tema inredning, så hon fick göra det bästa hon vet – inreda! På ägorna finns ett nästan orört naturområde med våtmark, lite skog och en kohage. Där skapar hon med varlig hand ett relaxområde med små ”rum” ute i naturen. Här kan du bada jacuzzi, sova ute på terrass nattetid, sitta i vedeldad badtunna i månens sken, bara ligga ute i naturen och lyssna på alla ljud, yoga, meditera, sitta i fackelsken och njuta ett glas vin tillsammans med likasinnade. Det är livet och du är välkommen hit och uppleva AH-idéers rekreationsområde i nästan orörd natur. AH-idéers motto: MÅ BRA PÅ ÖSTERLEN.

Anette har ett stort hjärta och driv och hjälper många. Hon drömmer om ett lugnare tempo och utbildar sig nu till mindfulnessinstruktör. Tanken är att lära ut mindfulness på familjens stuganläggning och på Österlens Folkhögskola där hon arbetar med elever som har Aspergers syndrom och ADHD.

www.ah-ideer.se

Anette är en av medförfattarna i boken Qlara Färdiga Gå: om kvinnors företagande på Österlen.