Välkommen till ARC Publishing

ARC Publishing är en del av Ariton Förlag. Ett imprint, dvs ett eget varumärke inom ett förlag.

Våren 2012 spökskrev jag ICA-handlaren som drog i nödbromsen, en bok om medveten närvaro, som är min coachkollega Roger Marklunds berättelse om hur han trodde att livet var slut när han hamnade på hjärtintensiven och hur han då bestämde sig för att aldrig mer missa en endaste sekund av sitt liv igen. Det var när boken nästan var klar som det landade en vision i mig att fortsätta hjälpa personer som bär på en verklighetsbaserad berättelse som de vill få publicerad. Det var starten av Ariton Förlag, som är ett förlag med utgivningsområde personlig utveckling.

Jag brinner för vanliga människors berättelser om att överkomma hinder. Berörande berättelser som jag sprider inte bara genom böcker utan också webbtidningar, webbradio, podd och webb-tv. När jag startade förlaget visste jag inte att jag själv skulle prövas hårt. Att som småföretagare drabbas av fem mer eller mindre kroniska sjukdomar med infektioner som avlöser varandra, sorg efter en förälders mycket oväntade bortgång och stressen som det medförde – det blev nästan mer än vad jag kunde bära. Resan från avgrundens botten till att ta sig över vattenytan igen har tagit lång tid. Än idag kämpar jag med att hantera stress. Den person jag var tidigare, hon som älskade att jonglera med tio bollar samtidigt och hade förmågan att hålla allt i huvudet utan att glömma en endaste detalj är idag någon som måste skriva upp allt för att inte glömma.

De flesta hade antagligen gett upp och lagt företagandet på hyllan när livet så fullständigt sätter krokben på en. För mig var det inte ett alternativ att ge upp. Trots alla motgångar och sviktande hälsa ville jag ta mig upp till toppen igen. Istället för att ge upp bestämde jag mig för att skapa ytterligare ett förlag. Ett förlag med syfte att hjälpa företagare som vill lyfta sitt personliga varumärke genom att publicera böcker om sin expertis.

Efter 14 år som administratör till Sveriges längst verksamma starta eget-konsult, mina egna 10 år som företagare varav fem som förläggare är jag redo att dela med mig av mina och andra erfarenheter. På ARC Publishings blogg kommer du regelbundet att få inspiration och ny kunskap av marknadsföring och varumärkesbyggande.

Välkommen!

Petra Ariton
Förlagschef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.